Partager

Salle de presse

OESO-rapport over geestelijke gezondheid en werk in België wordt op 29 januari 2013 in Brussel uitgebracht

 

22/01/2013 - De OESO zal haar allereerste onderzoek naar de geestelijke gezondheid en uitdagingen op het werk in België presenteren tijdens een voor de pers toegankelijk seminarie in Brussel op dinsdag 29 januari 2013.

 

Geestelijke Gezondheid en Werk: België presenteert een overzicht van haar aanpak om mensen met geestelijke gezondheidsproblemen te helpen om aan het werk te blijven of een baan te vinden. Het aantal mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering neemt in België – net zoals in andere OESO-landen – toe. Het rapport analyseert de huidige situatie en doet aanbevelingen hoe bedrijven, zorginstellingen en arbeidsbureaus samen kunnen werken om de uitdagingen effectiever aan te pakken.

 

OESO’s adjunct-secretaris-generaal Yves Leterme en Jo de Cock, bestuurder van het RIZIV, zullen het seminarie om 14.00 uur openen bij het RIZIV, Tervurenlaan 211, 1150 Brussel. Het seminarie is toegankelijk voor de pers. 

 

Het rapport zal beschikbaar zijn op de – door een wachtwoord beschermde - website van de OESO vanaf 14.00 uur op dinsdag 29 januari voor onmiddellijke publicatie.

 

Om zich te registreren dienen journalisten een email te sturen naar communication@riziv.fgov.be.

 

Verzoeken om het rapport onder embargo vóór het publicatietijdstip te ontvangen of om een wachtwoord te bemachtigen om toegang tot de website te verkrijgen, dienen te worden verzonden naar embargo@oecd.org. Journalisten die vóór het publicatietijdstip een elektronische versie vragen, gaan akkoord met de embargovoorwaarden van de OESO.

 

 

Documents connexes