Development Centre



The new premises with its understated elegance, uses specially manufactured materials which involved a great deal of research into light and lighting and allows for developments in new technologies.

This work space for researchers is rectangular in shape, almost industrial, its austerity tempered only by its brightness, day-light being provided by the rhythmic flow of the bays of its transparent facade.


The detailing is more secular, more practical: the glass façades are designed to modulate heat and light and the result is anything but the closed sanctuary of the classic library.

The sophisticated shell, the use of light and the work done on transparency, allow the use of a simple method of assembling books, journals and digital archives together in one and the same space, which holds a mass of information that just cries out to be close together rather than split off into a series of rooms.




Meet the librarian

Back to library


Related Documents